Beurs

Het wagen van een gokje is natuurlijk nooit zonder risico’s. Toch kun je met het gokken op beurs genoteerde bedrijven of andere zaken zeker ook winsten behalen. In veel gevallen kun je qua winsten die behaald kunnen worden dan ook stellen dat de risico’s die je neemt zeker de moeite waard zijn. Velen zeggen dan ook dat je met het gokken op beurs je risico’s relatief goed kunt spreiden. Anderzijds is het zo dat je bij de handelsplatformen die hiervoor aangeboden worden niet verplicht bent om met grote bedragen te gokken. Jouw belegging mag tegenwoordig namelijk ook al uit enkele euro’s tot tientallen euro’s bestaan, waardoor het gokken op beurs genoteerde zaken zeker aantrekkelijk gemaakt is voor een grote groep mensen. Koersen zijn via de handelsplatformen uitstekend te volgen en prijzen voor het kopen of verkopen van beurs zaken worden ook duidelijk aangegeven.

Wat wij vooral positief vinden als het gaat om gokken op beurs zaken? Dat is het feit dat het zo toegankelijk gemaakt is. Waar je vroeger eigenlijk veel achter een computer of laptop moest zitten is dit nu helemaal verleden tijd. De handelsplatformen zijn door middel van apps, en soms zelfs via de browser, namelijk ook helemaal voor mobiel geschikt gemaakt. Wil jij ook gokken op beurs? Dan kun je dus ook met je mobiele telefoon of een tablet toegang krijgen tot een handelsplatform. Uitgangspunt is vanzelfsprekend altijd wel dat je een account nodig zal hebben. Je moet jezelf dus aanmelden bij een broker of makelaar, waarna je vervolgens jouw aandelen kunt kopen of beleggingen kunt doen. Dat je een account nodig hebt om te kunnen gokken op beurs zaken is uiteraard logisch. In dit account worden al jouw beleggingen bijgehouden en kunnen ook winsten die ermee behaald worden bij worden geschreven. Bovendien kun je in je account niet alleen handig geld toevoegen om mee te gokken op de beurs, maar kun je ook net zo eenvoudig je winsten uit laten keren naar een eigen rekening als het zover is.

Aandelen
Eén van de meeste gekozen opties als het gaat om gokken op beurs? Dat is het beleggen in aandelen. Om op een succesvolle manier een belegging te kunnen doen in aandelen zal je wel de nodige kennis moeten hebben. Niet alleen over de aandelen waar je op kunt gokken, maar ook over eventuele beleggingstechnieken en beleggingssoorten. Als je jezelf verdiept in het gokken op beurs zal je al snel zien dat er met het beleggen van geld in de aandelen veel en grote winsten behaald kunnen worden. Ga je bij een broker een gokje wagen? Dan heb je een ruime keuze en zal je zelfs ook nog eens kennis kunnen maken met demo gelden voordat je het er met eigen geld op gaat wagen. Voordat je eventueel gaat beleggen moet je jezelf bovendien wel afvragen wat je doel is. Wil je een stukje pensioen ermee behalen en dus voor de lange termijn geld beleggen of is het juist jouw idee om in een korte tijd een winst te behalen. Ondanks het feit dat er grote winsten behaald kunnen worden met aandelen als je gaat gokken op beurs genoteerde bedrijven brengt dit namelijk ook wat hogere risico’s met zich mee. Jij zal namelijk geheel afhankelijk zijn van de prestaties die een onderneming levert en de koersen die daardoor gevaren worden op de beurs. De waarde van aandelen bij bijvoorbeeld de AEX, Dow Jones of AMX nemen immers af als er tegenvallende resultaten naar voren komen en nemen pas toe als er groei in de onderneming is. Wel is het zo dat er vaak gerekend kan worden op een gemiddeld rendement van 7%, wat wil zeggen dat je geld terugverdienen met winst over een langere periode zeer zeker mogelijk zou moeten zijn.

Cryptomunten
Als je zou gaan gokken op cryptomunten betekent dit dat je op virtuele valuta een belegging gaat doen. Iets wat ook weer tot gokken op beurs gerekend kan worden. Er zijn tegenwoordig allerlei verschillende cryptomunten waar je op kunt gokken. De koersen daarvan kunnen flinke winsten opleveren als je op het juiste moment koopt en verkoopt. Ook is het zo dat crypto valuta vooral interessant zijn voor de langere termijn en dat je er dus niet op korte termijn grote winsten mee zal behalen. Ga je gokken op beurs? Weet dan dat je op de meeste bekende cryptomunten gokken kunt. Denk hierbij maar eens aan de Bitcoin, Ethereum, XRP, Litecoin, Tether of EOS. Ook hiervoor geldt weer dat je altijd een account nodig zal hebben om een belegging te kunnen doen. Je moet jezelf dus aangemeld hebben bij een broker om toegang te kunnen krijgen en kunt vanaf een account vervolgens je beleggingen gaan doen. Het kopen van cryptomunten en verkopen ervan is ook weer zeer eenvoudig. Bovendien ben je hiervoor eveneens in de mogelijkheid om het handelsplatform mobiel te gebruiken. Zo kun je overal waar je bent gokken op beurs zaken en dus ook met crypto valuta handelen om winsten te maken.

Valuta
Veel mensen die denken aan beleggen leggen daarbij eigenlijk gelijk de link met valuta. Toch is dit niet altijd het geval, want gokken op beurs en dus ook beleggen kan op allerlei zaken. Als je wilt gaan gokken op valuta moet je weten dat dit in principe niet het meest eenvoudige is. Een gedegen kennis is wel belangrijk. Heb je weinig kennis? Dan is het namelijk veel moeilijker om een hoog rendement met het gokken op beurs te behalen. Hoe je kunt beleggen in valuta? Dat is eigenlijk vrij eenvoudig uit de leggen. De Forex (Foreign Exchange) gaat geheel over het gokken met valuta. Wat jij moet doen is een belegging, waarmee je gaat voorspellen of de waarde van een valuta in een bepaalde periode toe zal nemen of juist zal dalen. Daarmee kun jij een winst behalen. Qua financiële markt is deze voor veel mensen wel het meest aantrekkelijke, omdat er makkelijk gegokt kan worden op grote valuta. Denk daarbij maar eens aan de Euro, Amerikaanse Dollar, Japanse Yen, Britse Pond of Australische Dollar. Net als bij andere beleggingen is het uiteraard wel dat het gokken op beurs zaken als valuta’s niet zonder risico’s is. Het risico is bijvoorbeeld groter dan wanneer je zou sparen. Wel is het zo dat winsten flink op kunnen lopen. Bij een investering van bijvoorbeeld €500 op de EURO ten opzichte van de USD kan een stijging van een procent je belegging al doen verdubbelen. Dat het de moeite waard is om deze soort belegging onder de knie te krijgen blijkt dus wel!