Aandelen

Als je online zou gaan handelen voor het behalen van winst is het gokken op aandelen zeker aan te raden. Een aandeel is een stukje waarde met rechten met betrekking tot een onderneming. In Nederland kunnen zowel de besloten vennootschappen als naamloze vennootschappen aandelen uitgeven waar je mee kunt handelen. Met een eigen aandeel kun je winstrecht krijgen in de vorm van dividend en alleen de aandelen van een naamloze vennootschap kunnen ook daadwerkelijk verhandeld worden via de effectenbeurs. Belangrijk om voor ogen te houden is wel dat de waarde van aandelen nooit vast is, maar dat deze van waarde kan wisselen. Dit worden ook wel schommelingen genoemd. Anders dan bij het gokken op voetbal of het gokken op tennis krijg je dus niet te maken met een bepaalde odd die een winst of verlies op kan leveren. Winnen met een aandeel kan door ze te kopen, waarmee je in feite geld uitleent aan een bedrijf, en ze daarna te verkopen als de verkoopwaarde op dat moment hoger is dan de aankoopwaarde. Waar je aandelen kopen kunt? Deze worden verhandeld op de beurs en zijn via meerdere brokers te koop via eigen platformen. Hoe dit alles werkt zullen we je dan ook hier uit gaan leggen.

Waar moet je op letten met aandelen?

Voor wat betreft het handelen op beurzen is het natuurlijk belangrijk dat je weet waar je op moet letten. In principe lijkt gokken op aandelen heel eenvoudig en feitelijk is het ook helemaal niet heel ingewikkeld. Met één druk op de knop kun je namelijk bij de beste brokers online aandelen kopen. Ondanks het feit dat het aanschaffen van een aandeel eenvoudig is wil dit natuurlijk niet zeggen dat je met deze aandelen ook daadwerkelijk winst zal maken. Het doel is dan wel om jouw gekochte aandeel tegen een hogere prijs te verkopen, maar hoe weet je nou welk aandeel in waarde toe zal nemen. Zekerheid wordt niet geboden, maar uiteraard zijn er wel meer dan voldoende manieren om te kunnen voorspellen hoe de koers van een aandeel zich zal ontwikkelen. Veel beleggers voeren daar ingewikkelde technische analyse op uit, maar dat is niet persé noodzakelijk. Je kunt namelijk ook gokken op aandelen door te kijken naar jaarcijfers, kwartaalcijfers of nieuwsberichten omtrent bedrijven. Worden er bijvoorbeeld positieve verkoopcijfers getoond door een bedrijf? Dan is de kans groot dat de aandelen van het bedrijf in trek zullen raken, wat de waarde positief ten goede zal komen. Snel kopen kan dan verstandig zijn, omdat je op korte termijn bij een waardestijging dan ook weer op een winst kunt rekenen.

Zoals je hieruit wel hebt begrepen is het goed om vast te leggen wat voor soort belegger jezelf bent. Wil je juist actief bezig zijn met je aandelen en op een korte termijn van koersschommelingen profiteren? Dan is het meest voor de hand liggende dat je het financiële nieuws in de gaten houdt. Wil je liever op langere termijn winst maken? Dan moet je juist de cijfers van bedrijven doorspitten. Afsluitend moet je weten dat je ook als belegger alleen de cijfers zelf kunt vertrouwen van een langere periode, waarvoor je dus wel in staat zal moeten zijn om er technische analyses op los te laten en te begrijpen.

Welk aandeel is het interessants?

Voordat je een begin maakt met handelen op de beurs moet je weten dat je als belegger wel goed moet weten wat voor opties er allemaal aangeboden worden. In eerste instantie moet je namelijk zeker als nieuweling alleen beginnen met het beleggen in aandelen van een bedrijf wat je ook echt kent. Kennen betekent dan uiteraard niet alleen bij naam, maar je moet ook echt wel aansluiting hebben bij de markt van het bedrijf. Hoe meer je erover weet, des te gunstiger je met de aandelen handelen kunt voor het behalen van winsten op lange- of korte termijn. Verder is het zo dat je goed rekening moet houden met het spreiden van je risico’s. Het is nooit verstandig om met al je geld op één soort aandelen te beleggen. Net als bij het gokken op casino spellen als Roulette is het namelijk verstandig om je kansen te spreiden. Presteert één van de aandelen ondermaats? Dan kan je dit vaak opvangen met de goede resultaten van andere aandelen. De kans om op een verlies uit te komen zal hiermee zeker afnemen.

Een ander punt wat je zeker in de gaten moet houden heeft alles te maken met de sterkte van aandelen. Dit wordt ook wel volatiliteit genoemd. Punten waar je naar kunt kijken zijn bijvoorbeeld de grootte van de koersschommelingen die zich op het gebied van de aandelen voordoen. Bovendien kan de tijd waarin bepaalde schommelingen zich voordoen ook meer inzicht geven. Stijgt een aandeel bijvoorbeeld snel in een korte periode of zijn de schommelingen juist uitgespreid over een langere periode. Waarom het belangrijk is om zo naar de aandelen te kijken? Op deze manier kun je voor jezelf een soort van risico analyse maken en dat is goed. Zo maak je immers geen blinde keuze in waarin je gaat beleggen en zijn jouw kansen het beste om er na verloop van tijd met een winst uit te komen.

Mobiel aandelen kopen?

In de huidige tijd van techniek maken veel mensen gebruik van een mobiele telefoon. Anderzijds zijn ook tablets niet meer weg te denken uit de samenleving. Om jouw aandelen die je eventueel koopt bij een broker eenvoudig te kunnen beheren is er ook mobiele toegankelijkheid verzekerd. Sterker nog, het overgrote deel van de mensen die aandelen koopt online handelt via een mobiel apparaat. Om toegang tot jouw aandelen te kunnen krijgen zal je uiteraard wel altijd eerst een eigen account nodig hebben. Middels een account kun je namelijk gokken op aandelen die je in bezig hebt en ook wijzigingen toepassen in de vorm van kopen of verkopen. Via een app op je mobiele telefoon of tablet kun je hiervoor inloggen, waarbij je uiteraard ook heel goed de koersen in de gaten kunt houden. Verder is het zo dat je mobiel in je account ook je saldo kan beheren. Heb je een winst behaald met meerdere aandelen, maar wil je niet gelijk een nieuw aandeel aanschaffen? Dan kun je zo ook eenvoudig je beurswinsten over laten maken naar een eigen bankrekening. Dit maakt het gokken met indices, cryptomunten, commodities en andere beurszaken zeker toegankelijk. Overigens geldt natuurlijk ook gewoon dat je online in kunt loggen. Daarvoor kun je simpelweg via je browser navigeren naar de website van de door jou gekozen broker.