AMX

Op het internet kun je via brokers eenvoudig gokken op beurs genoteerde bedrijven en fondsen. Anders dan bij gokken op casino spellen zijn aandelen uiteraard fluctuerend op basis van resultaten en kunnen er wisselende geldwinsten worden behaald. Alles is daarbij afhankelijk van het moment van kopen en verkopen. Voordat je eventueel gaat gokken op AMX aandelen willen we je uiteraard wel eerst wat meegeven over deze index. De AMX staat bekend als de Amsterdamse Midkap Index. Binnen deze index worden de 25 middelgrote bedrijven die beursgenoteerd zijn opgenomen. Daarbij is de betekenis van Midkap heel letterlijk te nemen van midden en kapitalisatie. Vandaag de dag is het al vele jaren mogelijk om te gokken op AMX aandelen door te beleggen of opties te kopen. Dit doe je uiteraard met het oog op de lange termijn, omdat je gaat voor een groei van een aandeel waar dan winst mee behaald kan worden. Anderzijds kunnen de opties ook af worden gesloten voor korte termijnen, wat het gokken op AMX aandelen zeer zeker interessant maakt.

Geschiedenis en populariteit AMX
Leuk om te weten voordat je eventueel gaat gokken op AMX aandelen? Dat is dat deze index al bestaat sinds het jaar 1995. Je kunt dus al heel wat jaren je beleggingen doen. Het betreft daarbij de tweede set van 25 bedrijven die op de Amsterdamse beurs aanwezig zijn, wat betekent dat dit de nummers 26 tot en met 50 zijn uit de lijst met aandeelwaardes van hoog naar laag. Daarbij worden de bedrijven die geselecteerd zijn gesorteerd op handelsvolume en op basis daarvan kun jij een keuze maken om een gokje te wagen of niet. Dat de AMX opgericht werd was niet gek, want er was op de beurs een behoefte aan index van bedrijven waar toch veel in werd gehandeld, maar die we niet terug kunnen vinden bij het gokken op AEX aandelen. Als je aandelen koopt van de AMX dan beleg je dus alsnog in de bedrijven die ook bij andere beleggers populair zijn. Bovendien is de index handig om in één keer overzichtelijk te kunnen zien welke bedrijven qua aandelen wel waarde hebben, maar niet in de AEX opgenomen zijn. Feitelijk wordt het gokken op AMX dan ook gezien als het kleinere broertje van het gokken op de aandelen van de AEX. De middelgrote bedrijven kunnen immers wel doorstorten naar de hoger gelegen index op basis van de resultaten die zij weten te bewerkstelligen.

Winst maken op groeiende bedrijven
Als je eventueel gaat gokken op AMX aandelen zal je zien dat de volatiliteit van de aandelen hoog is. Daardoor zijn de pieken en dalen bij de aandelen ook veel sterker als dat we die zien bij de bedrijven in de AEX. Wat je vooral niet moet vergeten als je gaat gokken op AMX aandelen is dat de dalen die volgens bij een economische crisis bij de AMX over het algemeen groter zijn dan wanneer je een belegging doet op de AEX aandelen. Dit komt door het feit dat er binnen de AMX minder grote bedrijven opgenomen zijn ten opzichte van de multinationals aan de andere zijde. Echter is het wel zo dat er na grote dalingen ook vaak sneller herstel optreed, waardoor de aandelen ook veel sneller op het oude niveau komen of zelfs hoger. Het gokken op AMX aandelen is daardoor vooral voor gokkers met wat meer durf zeker aantrekkelijk.

Gekeken naar de AMX aandelen die je als gokker kunt kopen zijn er veel winstgevende en ook groeiende bedrijven te vinden. Beleggingen kunnen eenvoudig gedaan worden, maar ook Midkap producten worden aangeboden. Zo kun je bijvoorbeeld ook gokken op opties en zogeheten sprinters. De grootte van de aandelen wordt daarbij bepaald door de marktkapitalisatie. Bij het bepalen van de grootte wordt de koers immers vermenigvuldigd met het aantal aandelen wat op het moment van de waardebepaling door het bedrijf is uitgegeven. Belangrijk om te weten is ook dat de AMX index elk jaar twee keer herzien wordt. Nieuwe ondernemingen en sterk groeiende ondernemingen komen daardoor in de mogelijkheid om ten kosten van anderen opgenomen te worden in de lijst met 25 bedrijven die direct achter de bedrijven op de AEX zitten. Als je gaat gokken op AMX aandelen is het dan ook een tip om altijd op de groeiende bedrijven in te zetten, want zij hebben de kleinste kans om uit de index te verdwijnen.

Gokken op AMX aandelen
Nu we je meer informatie hebben kunnen geven over de bedrijven die je in deze index tegenkomt kun je eventueel de stap wagen. Je kunt naar één van de bekende brokers klikken en daar gaan gokken op AMX aandelen of naar keuze ook gokken op indices. Als je wilt gaan gokken op AMX aandelen moet je weten dat alle bedrijven die binnen de AMX aanwezig zijn een eigen wegingsfactor hebben. Op basis daarvan komt uiteindelijk de totale index tot stand en de weging wordt meegegeven op basis van het eigen handelsvolume wat een bedrijf voor zichtzelf heeft weten te creëren. Of je geld kunt winnen met gokken op AMX aandelen? Dat is een ding wat zeker is, maar het hangt wel af van jouw eigen beslissingen op de markt. Wanneer ga je kopen en wanneer ga je verkopen, want hoe je het ook went of keert, je bent wel van koersschommelingen afhankelijk!