ASCX

Wil jij geld proberen te verdienen vanuit huis en wil je dit doen door te gokken op aandelen? Dan zijn er meer dan voldoende indexen te vinden waar je bedrijven bij vindt om op te gokken. Niet alleen het gokken op AEX en het gokken op AMX is populair. Veel beleggers kiezen namelijk ook voor gokken op ASCX, waar vooral kennis een onderdeel is wat het wagen van een gokje op de aandelen interessant maakt. De afkorting van ASCX staat hierbij voor Amsterdam Small Cap Index. Deze in 2009 opgerichte index is onderdeel van Euronext Amsterdam en wordt gevormd door een totaal van 25 fondsen. In tegenstelling tot de andere indexen (AMX en AEX) bestaat er bij het gokken op ASCX ook de mogelijkheid om te beleggen in lokale fondsen die net buiten de criteria vallen om toe te kunnen worden gelaten tot de AMX index. Hierdoor vind je bij het gokken op ASXX aandelen vooral vermogende ondernemingen terug die werkzaam zijn in branches die van elkaar verschillend zijn. Hierdoor is deze index de derde Amsterdamse index op de effectenbeurs waar je op kunt gokken. Dankzij de index wordt aangegeven hoe de ondernemingen die erin opgenomen zijn zich ontwikkelen, wat uiteraard medebepalend is voor de stand van de Nederlandse economische stand van zaken.

Bedrijven op de ASCX
Binnen de ASCX kun je rekenen op een groot aantal ondernemingen, die zoals gezegd actief zijn binnen meerdere branches op de markt. Ondanks de grootte van de ondernemingen in handelsvermogen zijn deze minder bekend dan bedrijven die opgenomen zijn in de AEX of AMX. Heijmans is bijvoorbeeld één van de grotere op de ASCX die wellicht niet bij iedereen bekend is. Bij het gokken op de ASCX kom je namelijk vooral ondernemingen tegen waar geen particulieren echt veel mee te maken hebben. Het is meer een business to business index, wat dus heel anders is dan bij de bedrijven die op de AEX terug kunnen worden gevonden. Desalniettemin blijft het gokken op ASCX aandelen zeker interessant, ondanks het lagere aanzien. Anderzijds is deze index veel minder bekend en bestaat deze ook minder lang dan de grotere indexen.

Als je eventueel gaat gokken op de ASCX aandelen moet je weten dat er voor jou als gokker iets meer risico’s zijn dan wanneer je op de AEX aandelen zou gokken. Dit komt vooral door de hogere volatiliteit die geldt, wat dus betekent dat de koersen veel gevoeliger zijn voor economische tegenslagen. Dit zorgt logischerwijs voor meer schommelingen, waardoor je van dag tot dag ineens van winst op verlies kunt springen en andersom. Ondanks het feit dat de aandelen bij het gokken op ASCX wat minder stabiel te noemen zijn is het natuurlijk niet zo dat het gokken erop geen winst op kan leveren. Als je de juiste beleggingen doet op het juiste moment is er zeker winst te halen!

Waardebepaling van de bedrijven
Er wordt bij de beurzen gewerkt op basis van beurswaarde, waarbij er gekeken wordt naar alle bedrijven die aanwezig zijn. Als je gaat gokken op ASCX aandelen moet je weten dat er bij het bepalen van de waarde niet alleen gekeken wordt naar de omzet van de bedrijven. Ook de verhandelbaarheid van de aandelen is namelijk belangrijk en geeft daarbij inzicht wat een onderneming eigenlijk voor Nederland aan betekenis heeft. Op deze manier krijgen aandeelhouders een goed beeld van kansen en kunnen zijn op basis van waarde bepalen om te kopen of verkopen. Vervolgens wordt uiteraard op basis van de waarde die vastgesteld wordt bepaald op welke positie een onderneming in de ASCX index komt te staan.

Goed om daarbij te weten is dat deze index daarvoor jaarlijks opnieuw samengesteld wordt. Ook andere groeiende ondernemingen krijgen daardoor dus de kans om onderdeel uit te gaan maken van de index, ten koste van bedrijven die minder goed presteren. Dit uiteraard alles op basis van de marktkapitalisatie, want niet altijd is een beursgang een succesvolle stap. Als er een fond verwijderd wordt is dit bovendien ook niet zomaar. Het moet echt voor een langere tijd heel slecht gaan met een fond wil deze verwijderd worden. Je kunt dit bij het gokken op ASCX aandelen vaak ook terugzien aan de historische koersen.

Gokken op ASCX aandelen
Alle fondsen die in een index op worden genomen zullen interessant zijn om op te gokken. Net als bij het gokken op voetbal kun je ook met het gokken op ASCX aandelen immers veel geld winnen. Daarbij zijn de ondernemingen interessant gezien de kapitaalwaarde die zij hebben en moet je natuurlijk vooral het goede moment vinden om te gaan gokken op ASCX aandelen. De kunst is om jouw aandelen tegen een zo laag mogelijke waarde op te kopen. Vervolgens zullen deze stijgen en dalen met een normale koersfluctuatie, waarna je bij een hogere waarde kunt verkopen om je winst te innen. Op onze website vind je voor het handelen in ASCX bovendien meer dan voldoende brokers terug waar je jezelf bij aan zou kunnen sluiten. Ook voor jou is het dus weggelegd om met aandelen en andere beleggingen winsten te behalen.