DAX

De volledige naam van deze index is de Deutscher Aktien index. Een naam die zelden genoemd wordt, want voor deze aandelen spreken we van het gokken op DAX aandelen. Als je bij een broker online wilt gaan gokken op DAX aandelen is het vanzelfsprekend interessant om meer over deze beurs te weten te komen. Je kunt deze index vergelijken met de AEX in Nederland. Hij werd opgericht op 1 juli 1988 en is gericht op alle ondernemingen aan de Deutsche Börse (beurs). Voor wat betreft deze index moet je weten dat er in Frankfurt een vestiging van de DAX is en dat de index uit maar liefst 30 verschillende fondsen samengesteld is. Dit is dus wel anders dan in Nederland, waar de AEX bijvoorbeeld een index geeft van de beste 25 vermogende beursgenoteerde bedrijven. Als je wilt gokken op beurs genoteerde bedrijven in Duitsland moet je weten dat deze zogeheten nationale index grote bedrijven genoteerd heeft staan. Je kunt daarbij denken aan Allianz, E.On en Siemens. Of het gokken op DAX aandelen interessant is? Naar onze mening wel. De fluctuaties zijn over het algemeen immers niet al te groot, waardoor je met het wagen van een gokje zeker op de langere termijn in staat zal zijn om tot een winst te kunnen gaan komen.

Gokken op de grootste bedrijven van Duitsland
Als je gaat gokken op sport krijg je er ook mee te maken. Wisselingen in koersen, bij het sportwedden odds, waar jij als gokker winst mee kunt behalen. Mensen die eventueel gokken op DAX aandelen doen dit zoals gezegd op bedrijven die vallen onder de 30 grootste ondernemingen in Duitsland. Dit wordt bekeken aan de hand van hun marktkapitalisatie. Dankzij deze index kan men een goed beeld krijgen van de ontwikkelingen in Duitsland. Het is immers een groot land, waarbij er veel verschillende ondernemingen actief zijn in verschillende branches. Goed om te weten is bovendien dat het kan zijn dat je niet alleen maar puur Duitse bedrijven tegen zal komen als je gaat gokken op DAX aandelen. Sinds het jaar 2006 is het namelijk ook voor de buitenlandse bedrijven toegestaan om toe te treden tot de DAX index. Een goed voorbeeld daarvan? Dat is toch wel Allianz SE, wat veel eerder in de markt nog als Allianz AG aangemeld was en dus nu vanuit Zweden opereert op de beurs. Voor de mensen die willen gokken op DAX aandelen is het goed om te weten dat deze index in Duitsland goed is voor ongeveer 75% van de gehele marktkapitalisatie. Op handelsdagen worden bovendien gemiddeld 85% van de aandelen die verhandeld worden, verhandeld via de DAX. Een populaire index dus, waar je goed kunt beleggen in aandelen.

DAX index is uniek
Net als voor alle andere indexen geldt ook voor de DAX dat er uiteraard vaker vastgesteld moet worden welke bedrijven op de beurs genoteerd zijn en in deze index opgenomen moeten zijn. Uniek aan het gokken op DAX aandelen is dat de waarde van de bedrijven binnen de indexen elke 15 seconden opnieuw zal worden berekend. Op deze manier kun je iedere keer weer rekenen op een actuele lijst op basis van de marktwaarde van een bedrijf. De eerste berekening wordt daarbij wel pas gemaakt als een bedrijf minimaal 20 dagen in de DAX index aanwezig geweest is. Dagelijks wordt hiervoor de laatste berekening gemaakt om 17:30 uur, omdat hierna tot 20:00 uur nog berekeningen gedaan moeten worden voor de zogeheten Late DAX. Als je gaat gokken op DAX aandelen moet je weten dat dit is om resultaten van de handel op de vloer van die dag overzichtelijk weer te kunnen geven. Hoe de DAX samengesteld wordt? Dat is gebaseerd op zowel marktkapitalisatie als handelsvolume. Elk jaar wordt er in september opnieuw bekeken wat de stand van zaken is bij de verschillende ondernemingen. Dit wordt gedaan om eventuele aanpassingen door te kunnen voeren. Bovendien wordt er om te kunnen gokken op DAX aandelen ook elke 3 maanden bekeken of er eventuele aanpassingen nodig zijn voor de zogeheten fast entry of fast exit van de index. Hierdoor kunnen ondernemingen uit de index worden gehaald om beter presterende bedrijven in de index op te kunnen nemen.

Gokken op DAX aandelen
Heb je na onze uitleg ook wel interesse om een kijkje te gaan nemen bij de beurzen? Dan moet je weten dat je altijd veilig kunt gokken op DAX aandelen als je kiest voor een betrouwbare broker. Zowel online als mobiel kun je dan uitstekend de koersen volgen van de bedrijven die aan de DAX genoteerd zijn. Je kunt dan een belegging doen om daar zowel op korte als lange termijn een winst mee te behalen. Het enige wat je nodig zal hebben is een account, wat eenvoudig geregistreerd zal kunnen worden via een aanmeldformulier. Daarna kun je direct inloggen, geld toevoegen en gokken op DAX aandelen door een belegging te doen. Aan de toegankelijkheid zal het dus zeker niet gaan liggen!