Dow Jones

Beleggers die veel op de beurzen kijken naar de indexen weten niet alleen veel van de Nederlandse beurzen. Ook gokken op aandelen in het buitenland is namelijk heel populair en voor ons als Nederlandse gokker ook zeker interessant. De Dow Jones staat daarbij bekend als de grootste index en wordt ook wel eens genoemd als de Dow of Dow 30. Deze uit de Verenigde Staten afkomstige beurs heeft zijn naam te danken aan Charles Dow, die de index samen met de redacteuren van de Wall Street Journal op heeft gezet. Als je eventueel zou willen gokken op Dow Jones aandelen moet je weten dat er meer dan voldoende brokers zijn die de aandelen hiervan monitoren en in portefeuille hebben. Je kunt dus zowel online als mobiel eenvoudig gaan gokken op Dow Jones aandelen. Wel is het handig om te weten wat de index precies is en hoe deze samengesteld wordt. Wij zullen je dat hier uiteraard uitgebreid uit gaan leggen zodat daarna ook voor jou het beleggen in aandelen mogelijk zal zijn.

De index Dow Jones Industrial Average, zoals deze volledig heet, is voor het eerste gepubliceerd in het jaar 1896. Bij de lancering stond de index op een cijfer van 40,94, wat vandaag de dag niet meer voor te stellen is als je gaat gokken op Dow Jones aandelen. De originele naam Dow Jones Industrial Average heeft vandaag de dag verder alleen nog maar historische waarden en wordt nog zelden genoemd. Maar weinig bedrijven zijn immers in de industrie actief en aangesloten bij de Down Jones. Toch blijft dit de oudste index allertijden, die zeker al naam heeft weten te maken en waar je bij de brokers ook goede winsten op kunt behalen als je een gokje gaat wagen. Goed om te weten is dat de Dow Jones index aangesloten is bij de New York Stock Exchange beurs en de Nasdaq. Onder de 30 bedrijven die in de lijst opgenomen zijn vind men uiteraard ook grote namen als Coca Cola, Boeing en McDonalds terug. Gokken op aandelen van deze bedrijven is dus zeker een optie!

Koersschommelingen op de Dow Jones
Wanneer je wilt gaan gokken op Dow Jones aandelen moet je weten dat er vooral in de beginjaren van deze beurs veel koersschommelingen geweest zijn. Door de jaren heen heeft dit vooral te maken met de oorlogen die geweest zijn en uiteraard waren er ook meerdere economische crisissen die parten hebben gespeeld. Zo was er bijvoorbeeld in 1914 een verlies van ruim 25%, wat aangeeft dat het echt een wereld index is waar veel invloed op uitgeoefend wordt door wereldzaken. Vandaag de dag is het uiteraard heel anders gesteld met het gokken op Dow Jones aandelen. De koersen zijn immers veel minder wisselend dan in de zogenoemde slechtere jaren. Als je vandaag de dag gaat gokken op Dow Jones kun je rekenen op vrij stabiele koersen. Uiteraard vinden er nog wel fluctuaties plaats, maar dit is niets vergeleken met het verleden. Deze index is er dan ook één waar je met beleggingen in je aandelen goede winsten zal kunnen behalen. Wil jij ook gokken op Dow Jones aandelen? Via alle brokers kun je de beste investeringen doen en winsten ontvangen!

Dow Jones samenstelling en overzichten
Zoals we eerder in onze uitleg al aan hebben gegeven bestaat de Dow Jones index uit 30 top presterende ondernemingen. Daar worden maar weinig aanpassingen op gedaan, omdat de allergrootte nou eenmaal niet kleiner worden en de kleinere bedrijven niet zo hard stijgen dat zij in de plaats van een ander bedrijf zouden moeten komen. Standvastige bedrijven die dan ook al jaren op de index te vinden zijn, zijn 3M, American Express, Coca Cola, Boeing, Cisco en de Travellers Group. Als één van de weinigen zal je zien dat het gokken op de Dow Jones interessant is door de samenstelling. In tegenstelling tot beurzen zoals de AEX wordt er namelijk gebruik gemaakt van een zogenoemde prijs gewogen index. De betekenis hiervan is dat een aandeel die een hoge koers kent dus een flinke invloed op de andere koersen kan hebben en de gehele beweging van de index. Hierbij is dus niet elk bedrijf even belangrijk voor de uiteindelijke stand, omdat ze niet allemaal even zwaar meetellen. De Dow Jones index geeft dan ook een goed beeld van de economische stand in Amerika.

Wil je een compleet beeld hebben van de gehele economie? Weet dan dat ook gokken op S&P 500 aandelen zeker een aanrader is. Deze index laat namelijk goed zien hoeveel bepaalde Amerikaanse aandelen gestegen of gezakt zijn in een bepaalde periode. Het overzicht is bovendien ook veel breder, omdat de grootste 500 bedrijven in Amerika hierin op zijn genomen. De graadmeter van deze index houdt verder ook rekening met de marktwaarde van onderliggende bedrijven, waarbij losse koersen minder effect op andere koersen uit kunnen oefenen.

Gokken op Dow Jones aandelen
Wil jij na het lezen van onze uitleg ook gaan gokken op Dow Jones aandelen, gokken op AEX aandelen of andere aandelen van beurzen? Weet dan dat er meer dan voldoende brokers zijn waar je terecht kunt. Net als bij het gokken op casino geldt ook voor het beleggen bij brokers dat je daar altijd een account voor nodig zal hebben. Je moet jezelf dus eerst registreren, waarna je zelf geld toe kunt voegen om te kunnen gokken op Dow Jones aandelen. Met jouw beleggingen kun je mooie winsten behalen en die uiteraard ook weer uit laten keren naar een reguliere bankrekening.