S&P 500

Houd jij wel van het wagen van een gokje en ben je er voor in om geldwinsten te behalen? Weet dan dat je niet alleen kunt gokken op casino spellen, maar dat er ook mogelijkheden zijn om te gokken op aandelen. Er zijn over de hele wereld immers heel wat beurzen actief, waarbij allerlei indexen een grote rol spelen. In Nederland kennen we bijvoorbeeld de AEX en AMX. Aan de andere kant is er ook de Amerikaanse Dow Jones en de Duitse DAX. Al deze indexen zijn interessant om op te gokken, omdat je met al deze indexen de waarde van jouw geld kunt verhogen. Ga je gokken op S&P 500 aandelen? Weet dan dat je deze index bij de brokers ook tegen kunt komen onder de naam S&P. Interessant om te weten bovendien is dat het, ondanks dat de naam is voor het feit dat de 500 grootste Amerikaanse bedrijven erin teruggevonden kunnen worden, er in het begin niet eens een totaal van 500 bedrijven in de index opgenomen worden. Deze index is genote3erd aan de Nasdaq, New York Stock Exchange en de AMES. De kredietbeoordelaar Standard & Poor’s zorgt ervoor dat de marktkapitalisatie van de ondernemingen van de index gemeten wordt, waardoor een brede diversificatie gegarandeerd is. Veel beleggers kiezen ervoor om te gokken op S&P 500 aandelen, omdat deze een breder resultaat laat zien van hoe het nou eigenlijk met de Amerikaanse markt gesteld is.

S&P 500 inrichting
Als je eventueel online zou gaan gokken op aandelen is het uiteraard wel handig om te weten hoe een bepaalde index ingericht is. Tot het jaar 1988 was er een vaste bepaling voor het aantal bedrijven wat op kon worden genomen per sector. Dit is niet meer zo en dus mag het aantal bedrijven wat vertegenwoordigt wordt per branche variëren. Dat het aantal bedrijven niet meer per sector vastgelegd is, is gunstig voor de index zelf. Zo kan deze namelijk sneller inspelen op de veranderen markt. Verder worden bedrijven niet alleen sneller en makkelijker toegevoegd, maar ook sneller verwijderd van de index als deze geen toegevoegde waarde meer heeft. De dynamische markt maakt het gokken op S&P 500 aandelen dan ook veel interessanter.

Het opstellen van de complete S&P 500 index wordt gedaan door de zogeheten S&P Index Committee. Binnen dit comité zitten economen en ook analisten van Standard & Poor’s. Samen kijken zij hoe de Amerikaanse markt eruit ziet en wat de stand en status van bedrijven daarin is. Zijn er bedrijven die een flinke groei doormaken en dus veelbelovend zijn? Dan kunnen zij een plek aan dit bedrijf binnen de lijst weggegeven. Waarom er gebruik gemaakt wordt van een commissie? Dat is om ervoor te zorgen dat de lijst objectief en onafhankelijk samen kan worden gesteld. Bovendien zullen er alleen bedrijven die ook genoteerd zijn aan de New York Stock Exchange (NYSE), Amex en Nasdaq in aanmerking komen om in de lijst toe te worden gevoegd.

Index is markt gewogen
De beoordeling van de bedrijven die binnen de S&P 500 opgenomen zijn vind plaats op basis van marktkapitalisatie. Hiermee zal je als je gaat gokken op S&P 500 aandelen te maken krijgen met een markt gewogen index. Alle posities op de lijst komen dus op een logische manier tot stand. De onderneming moet daarbij Amerikaans zijn en een minimale waarde hebben van, schrik niet, 5,2 miljard dollar. Verder is het zo dat een onderneming om toegevoegd te kunnen worden minimaal 4 kwartalen op een rij winst moet hebben gemaakt en moeten zij een bijdrage leveren aan een gebalanceerde verhouding voor de sector binnen de index zelf. Juist door deze voorwaarden kun je als je gaat gokken op S&P 500 aandelen aan de index goed zien wat de stand is van de Amerikaanse economie en waar de ontwikkelingen zijn.

Gokken op S&P 500 aandelen
Als je een belegging wilt kunnen doen op de beurs? Dan moet je net als voor het gokken op voetbal zorgen dat je middels een account over een saldo kunt beschikken. In dit geval doe je dat bij een broker, die de aandelen die op de beurzen van verschillende indexen verhandeld worden in bezit hebben. Als je een account aan gaat maken bij een broker kun je na het invullen van het registratieformulier inloggen. Daar krijg je dan de mogelijkheid om met opties zoals iDeal of een Creditcard geldt toe te voegen om jouw beleggingen mee te doen. Binnen het platform wat door de brokers aangeboden wordt kun je uiteraard rekenen op een overzichtelijke weergave van alle koersen. Fluctuaties kunnen daarbij goed waar worden genomen, wat het gokken op S&P 5000 aandelen zeer eenvoudig maakt. De kunst is uiteraard om een poging te doen om op het juiste moment te kopen en verkopen. Dit kan zowel op een korte- als lange termijn, waardoor er mogelijkheden genoeg zijn om met jouw inleg tot een winst te kunnen komen!