Commodities

Als je nog niet eerder gehandeld hebt op een beurs, maar wel interesse hebt om via de koersen van de beurs winsten te kunnen maken? Dan is het zeker interessant om eens te kijken naar de commodities waar je op kunt gokken. Gokken op commodities betekent dat je een belegging gaat doen in de verschillende grondstoffen die wereldwijd verhandeld worden. Dit zijn er onwaarschijnlijk veel en de kans dat je met het gokken op commodities ook daadwerkelijk een winst gaat behalen is heel aannemelijk. Veel grondstoffen zijn namelijk schaars. Het aanbod wordt alleen maar minder, terwijl de vraag naar de commodities doorgaans alleen maar hoger wordt. Deze wisselwerking zorgt ervoor dat eigenlijk altijd op de lange termijn grondstoffen meer waarde worden. Ondanks de fluctuaties die je dus kunt zien bij het gokken op beurs genoteerde zaken zoals grondstoffen zal je er op de lange termijn vrijwel altijd zeker winsten mee kunnen behalen. Voordat je kunt gokken op commodities moet je uiteraard wel jezelf eerst aanmelden voor een account bij een betrouwbare broker. Alleen als je een account hebt kun je namelijk geld toevoegen om commodities mee aan te schaffen en vervolgens jouw beleggingen te managen op het gebied van kopen en verkopen.

Gokken op verschillende soorten commodities
Zoals we al kort hebben laten vallen in onze uitleg zijn er wereldwijd meer dan voldoende grondstoffen waar jij in zal kunnen beleggen. Op welke soorten commodities je een belegging kunt doen? Wij hebben de meeste gekozen grondstoffen hieronder toegevoegd met een korte uitleg. Zo weet je wat je kunt verwachten qua grondstoffen en zijn er altijd meer dan voldoende commodities om op te beleggen die aansluiten bij jouw persoonlijke interesses. Als je immers kennis hebt van producten maakt dat het ook zeker makkelijker om een belegging te doen.

• Olie
Dat er veel mensen kiezen voor het beleggen in olie is niet gek. Dit product is namelijk vooral de basis voor de brandstof voor al onze voertuigen en wordt ook nog eens gebruikt voor de productie van allerlei andere producten. Veel gevraagd dus terwijl het aanbod minder wordt!

• Suiker
Wanneer je ervoor kiest om te beleggen in suiker? Dan moet je weten dat dit één van de commodities is waarbij je goed moet letten op de productie en consumptie. Als de productie namelijk hoger is dan de consumptie zal de koers dalen, omdat er een overschot komt.

• Platina
Edelmetalen zijn heel populair op het gebied van beleggen. Ga jij gokken op platina? Weet dan dat dit één van de commodities is waar veel geld mee te verdienen is. De vraag is immers erg groot, omdat het niet voor sieraden gebruikt wordt. Platina wordt immers voor grote industriële doeleinden gebruikt, wat de vraag zo hoog maakt.

• Goud
Naar goud is altijd veel vraag. Waarom het een goede investering kan zijn om te gaan gokken op goud? Dat mag duidelijk de prijs zijn. Goud is namelijk een relatief goede en waardevaste grondstof. De kans dat je met goud een verlies draait is dus veel kleiner dan bij andere grondstoffen.

• Tarwe
Er zijn voor wat betreft het gokken op tarwe meerdere uitkomsten mogelijk. Alles staat of valt met de oogsten. Bij een goede oogst is er veel aanbod en wordt de prijs lager. Is er wat minder goed nieuws? Dan is het een top idee om juist veel te beleggen in tarwe, omdat de prijs naar alle waarschijnlijkheid alleen maar opgestuwd zal worden.

• Katoen
Ondanks het feit dat beleggen in katoen vrij veel risico’s met zich mee brengt door de plotselinge koersschommelingen is het wel interessant. Op korte termijn kan je er immers heel veel winst mee maken.

• Koffie
Na aardolie is koffie de meest verhandelde grondstof op de markt. Waarom? Het gros van de mensen drinkt meerdere malen per dag een bakje koffie en de meesten gaan zelfs de deur niet uit voordat zij even een bakje koffie gedronken hebben. Prijzen bij beleggingen zijn daarbij afhankelijk van de kwaliteit en kunnen dus zeker schommelen.

Mobiel handelen bij een broker
Zoals we je al hebben laten weten moet je altijd eerst opzoek naar een broker als je wilt kunnen handelen in grondstoffen. Je moet dan een account aanmaken waar je geld in toe kunt voegen en vervolgens kun je met jouw geld verschillende commodities kiezen om een mogelijke winst mee te maken. Goed om te weten op dit gebied is dat je niet alleen maar commodities kunt verhandelen via een computer of een laptop. Als jij een internetverbinding hebt op je mobiele telefoon of tablet kun je met jouw account immers ook gewoon altijd toegang krijgen tot je beleggingen. Gunstig is dat hiervoor de beste apps opgezet zijn, waardoor je het vertrouwde van een handelsplatform ook gewoon mobiel terug kunt vinden. Als je mobiel wilt gaan handelen kan dit uiteraard ook weer met dezelfde statistieken als online. Heel eenvoudig kun je de koersen bekijken en eventuele extra beleggingen doen. Is de prijs gunstig en wil je verkopen? Dan is dat op je smartphone of tablet uiteraard ook gewoon even eenvoudig als wanneer je rechtstreeks online de handelingen uit zou voeren.

Brokers geven bonussen om mee te beleggen
Voordat je het er echt op gaat wagen met een investering bij een broker is er nog één ding wat we je mee moeten geven. Brokers geven bonussen en dat kan heel handig zijn. Ga jij als nieuwe handelaar gokken op commodities bij een broker? Weet dan dat je na het aanmaken van een account vaak al een X bedrag aan gratis handelstegoed kunt ontvangen en dat je dit ook zal kunnen gebruik voor de commodities. Bovendien is dit niet het enige, want het kan ook nog eens heel goed zijn dat er stortingsbonussen gegeven worden. Je krijgt dan bovenop een opwaardering van je saldo een bonus tegoed. Iets wat we overigens niet alleen kennen van brokers, maar ook van bookmakers bij gokken op voetbal en bij het gokken op casino games. Heb je een bonus ontvangen? Dan moet je er wel vaak een bepaalde winst mee behalen of eerst een bepaalde investering gedaan hebben voordat winsten ermee op de commodities uit kunnen worden gekeerd. Een uitleg daarover? Dat vind je altijd in de bonusvoorwaarden van de broker terug, want deze kunnen per handelsplatform verschillend zijn!