Cryptomunten

Naar alle waarschijnlijkheid heb je als je op deze pagina terecht komt al wel eerder gehoord van cryptocurrency. Het gaat daarbij om cryptomunten zoals de Bitcoin, wat gezien kan worden als een digitale geldeenheid waar ook gewoon betalingen mee gedaan kunnen worden. Als je wilt gaan gokken op cryptomunten moet je dit zien als een investering van je geld. Spaargeld is door de jaren heen immers minder waard geworden en gokken op cryptomunten kan gezien worden als een nieuwe manier van investeren en sparen. Een groot verschil ten opzichte van normaal geld? Dat is het feit dat cryptomunten zoals de Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple en Dash niet afhankelijk zijn van een gewone bank. Het kopen en verkopen van digitaal geld is heel eenvoudig mogelijk via de verschillende bedrijven die daarvoor in het leven geroepen zijn, maar dat is niet het enige. Ben je bekend met het gokken op aandelen? Weet dan dat je ook op de cryptomunten aandelen kunt kopen die meer of minder waard kunnen worden. Uiteraard kan een vermeerdering van een waarde van de Bitcoin, Ethereum of één van de andere munten jou dan een winst opleveren die je ook weer uit kan laten keren naar een eigen bankrekening in de vorm van gewoon geld. Niet alleen met de cryptomunten betalen en eventueel gokken is dus interessant, maar ook winsten maken met eigen euro’s op de koersen ervan is mogelijk.

Hoe kun je beleggen in cryptomunten
Gekeken naar de mogelijkheden om te handelen en beleggen moeten we je meegeven dat de cryptomunten een ideale optie bieden om op de lange termijn geld te verdienen. Met de opkomst van digitale valuta wilde iedereen ze kopen. Vandaag de dag is dit minder, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er nog steeds geen geld mee verdiend kan worden. Beleggen in cryptomunten kan dan ook zeer zeker heel winstgevend zijn, maar voordat je kunt beleggen zal je wel een internet wallet nodig hebben. In een eigen digitale portemonnee kun jij dat de digitale munten bewaren en kun je tegelijkertijd wachtwoorden ook versleuteld weg laten schrijven. Op het internet zijn er heel wat betrouwbare wallets te vinden waar jij jezelf bij aan kunt melden voor een account. Bovendien kun je ook via meerdere wallets over cryptovaluta beschikken.

Vanaf het moment dat je jouw eigen wallet gevuld hebt kun je met het bedrag wat je zelf in gedachte had een investering gaan doen. Je moet hiervoor navigeren naar één van de vele crypto handelsplatformen die daarvoor ingericht zijn. Platformen die niet rechtstreeks gekoppeld zijn aan de beurs, omdat de markt van cryptomunten zijn eigen gezonde vorm aangenomen heeft. Wat we je wel als tip mee willen geven is om er altijd voor te zorgen dat je de juiste basiskennis hebt. Als je weet wat de handel in cryptomunten inhoudt en hoe je via een platform winst kunt maken is dit een grote pré en ga je gelijk ook onnodige risico’s uit de weg.

Gespreid beleggen voor cryptovaluta
Niet alleen bij de reguliere aandelen, commodities en andere zaken is het van belang om verstandig om te gaan met jouw gelden. Ga jij beleggen in cryptomunten? Ook dan is het verstandig om diversiteit toe te passen voor de beleggingen die jij doet. Feitelijk is de tip dan ook om jouw geld te investeren in meerdere soorten cryptovaluta. Als een paar cryptomunten een positieve koers weten te varen, maar een andere juist niet. Dan kunnen winsten en verliezen elkaar middelen. Anderzijds is de kans groter dat je met meerdere valuta in de plus komt te staan dan dat je een negatief resultaat met je beleggingen zal behalen. Het beste is volgens ons ook om je gelijk te focussen op de grootste cryptomunten die er zijn. Dat zijn de Bitcoin, Ripple en Ethereum. Als je deze digitale valuta goed volgt zal je zien dat de koersen best te voorspellen zijn en dat op basis van de ontwikkelingen van deze munt zeker ook winsten behaald kunnen worden met een beleggingsaccount.

Basisregels voor het handelen op de cryptomarkt
Voordat je eventueel zou gaan handelen in cryptovaluta geven we je nog graag een paar tips mee die volgens ons zeer zeker belangrijk zijn. Als je gaat handelen in cryptomunten moet je zoals gezegd altijd je belegging spreiden over meerdere cryptovaluta. Waarom? Bij het gokken op cryptomunten vinden er veel koersschommelingen plaats. Schommelingen die je kunt vergelijken met de odds als je bijvoorbeeld zou gokken op sport zoals bij het gokken op voetbal, darts en tennis. Het beste is volgens ons dan ook om altijd op minimaal 5 cryptomunten je belegging te spreiden, omdat winsten en verliezen elkaar zo redelijk in balans kunnen houden. Verder moet je er daarbij voor zorgen dat je jezelf ook emotioneel goed onder controle weet te houden, want grote koersschommelingen nadat je een belegging gedaan hebt kunnen weleens goed de schrik erin brengen. Weet dat dergelijke schommelingen op het gebied van cryptovaluta heel vaak voorkomen en laat je vooral niet beïnvloeden door verhalen van andere investeerders of de speculanten. Na een dipje zal je zien dat er vrijwel altijd ook weer een stijgende lijn is. Bij een dalende koers kopen immers vaak meer beleggers alsnog die winst, omdat ook zij verwachten dat de koers weer een trend naar boven in zal zetten. Hoe meer mensen er kopen, hoe sneller die koers stijgt en wat dus ook weer gunstig zal zijn voor jouw investering. Een belegging in cryptovaluta moet je dan ook zien als een lange termijn investering en niet iets waar je op korte termijn veel winst mee zal behalen.

Dat een belegging op cryptomunten op de lange termijn veel geld op zou moeten kunnen leveren is niet gek. Cryptovaluta zijn namelijk echt van de toekomst en zullen nog veel meer gebruikt worden dan op het moment van schrijven het geval is. Wat je zou kunnen doen om je investeringen veilig te stellen? Zodra een cryptomunt op een verdubbeling staat qua waarde ten opzichte van jouw belegging? Verkoop dan de helft van jouw munten, want daarmee win je in het geheel je investering terug. De rest kun je dan met een gerust hart laten staan, want dat deel kan op de lange termijn alleen nog maar meer winst opleveren. Deze manier van handelen heeft wat weg van het gokken op casino spellen. Toch speel je er wel mee op zeker, waardoor je ook daadwerkelijk kansen zal hebben om op een winstgevende manier met de cryptovaluta te handelen.