Indices

Er zijn tal van verschillende opties als je met jouw geld zou willen beleggen. Zo kun je gokken op beurs genoteerde bedrijven door te kiezen voor aandelen, maar ook voor commodities en indices. Als je een optie wilt om jouw geld op de lange termijn meer waard te laten worden, dan is het gokken op indices zeker aan te bevelen. Wellicht heb je het begrip indices al weleens horen vallen, maar misschien nog niet de kennis van wat het precies voor jou kan betekenen. Wij gaan je daarom alles uitleggen erover om je een goede start te kunnen laten maken bij een broker of handelsplatform.

Als je jezelf bezig houdt met gokken op indices betekent dit letterlijk dat je gaat beleggen op de verschillende indexen die er wereldwijd zijn. De voor ons meest bekende is uiteraard de notering van de AEX, maar dat is niet het enige. Gokken op de AMX, Dow Jones, S&P 500 of DAX index is namelijk ook gewoon mogelijk en kan winstgevend zijn. Als je kiest voor indices moet je het zo zien dat de beurs zelf een verzameling is van alle aandelen en beleggingsproducten die een notering opleveren. Dit alles wordt bijgehouden op de beurs en op basis van de notering die behaald wordt kan je winsten gaan behalen. Als je kiest voor indices zal je investeren in gehele beurs en dus feitelijk in alle aandelen en beleggingsproducten die op de markt verhandeld worden. Een andere benaming voor indices zijn trackers. Vaak halen mensen deze door elkaar, maar de betekenis is exact hetzelfde, wat dus betekent dat het ook hetzelfde resultaat op kan leveren.

Voordelen van indices beleggen
Het beleggen op indexen heeft in de loop der jaren veel populariteit gewonnen in Nederland. Dit is niet gek, want met deze vorm van beleggen komen ook allerlei verschillende voordelen. Wat de voordelen van beleggen op indices zijn? Allereerst is het zo dat het beleggen op indices vooral weinig stress met zich mee brengt. Waar actieve beheerders van fondsen bezig zijn om op allerlei manieren de index te “verslaan” volstaat het voor jezelf alleen maar om de index zo nu en dan te volgen. Je hoeft dus veel minder actief bezig te zijn met je beleggingen om rendement erop te kunnen behalen. Anderzijds is het zo dat het beleggen op de indexen veel eenvoudiger en overzichtelijker is voor de beginners onder ons. Heb je dus nooit eerder geïnvesteerd door te gokken op aandelen of andere beurs zaken? Dan is gokken op indices de perfecte opstap naar het behalen van de eerste beurswinsten. De kosten van het beleggen op deze manier zijn immers uiterst laag, transparant en veel goedkoper. Dat het goedkoper is komt voort uit het feit dat er minder transacties zijn wat dus lagere kosten als gevolgd heeft.

Om onze voordelen van het gokken op indices te besluiten moeten we je ook nog meegeven dat over het algemeen gesproken er een veel hoger rendement behaald wordt ten opzichte van mensen die actief beleggen. Hoe dit komt? Dat heeft alles te maken met het feit dat niemand op een lange termijn kan winnen van de indexkoersen. Uit onderzoek is al eerder gebleken dat zo’n 80% van de actieve beheerders het niet voor elkaar krijgt om de benchmark te verslaan, waardoor je kansen altijd op zijn hoogst zullen liggen.

Hoe kun je beleggen
Nu je meer kennis hebt vergaard op het gebied van beleggen in indices geven we je graag nog mee hoe je terecht kunt. Net als voor het gokken op casino websites heb je ook voor het beheren van index beleggingen een account nodig. Je zal jezelf dus allereerst aan moeten melden bij een broker, waar het handelen in indices mogelijk is. Een account aanmaken is altijd uiterst eenvoudig en binnen een paar minuten geregeld als je het registratieformulier van een broker invult. Hierna wordt jouw account per email bevestigd en kun je inloggen om je beleggingen te gaan doen. Beleggingen worden uiteraard gedaan van eigen geld, wat dus betekent dat je ook een saldo toe zal moeten voegen om mee te gokken. Dit kan via allerlei stortingsopties, waar iDeal en Creditcard een mooi voorbeeld van zijn. Gunstig is ook dat je niet met veel geld hoeft te beleggen, waardoor het investeren in indices ook weggelegd is voor mensen met een wat kleiner budget.

Wat we je zeker ook even mee willen geven? Dat is het feit dat er heel veel brokers zijn die je na registratie de mogelijkheid geven om te testen. Je krijgt dan fictief geld toegekend, waarmee je volgens een demo principe beleggingen kunt doen en dus kunt zien hoe dit uit zou pakken als je wel met eigen geld een belegging gedaan had. Verder is het gratis demo geld vooral handig om kennis te maken met het handelsplatform wat door een broker beschikbaar gesteld wordt. Je moet immers niet alleen begrijpen hoe de koersen tot stand komen en deze kunnen lezen, maar ook weten hoe je via het handelsplatform daadwerkelijk een investering kunt doen. Het oefenen kan dus een perfecte opstap zijn naar het kopen van indices of andere aandelen op de beurs markt.

Mobiel gokken op indices
Brokers zijn er meer dan voldoende te vinden. Positief aan alle brokers is dat zij door de jaren heen goed met de tijd meegegaan zijn. Je kunt namelijk niet alleen online gokken op indices of sporten zoals darts, voetbal of wielrennen. Mobiel beleggen bij brokers voor het winnen van geld is op het gebied van indices namelijk ook heel goed mogelijk. Als je mobiel een belegging wilt kunnen doen zal je daarvoor wel altijd eerst een account nodig hebben. Beschik je over een account en is je smartphone of tablet verbonden met internet? Dan kun je eenvoudig een app installeren, waarmee je vervolgens toegang kunt krijgen tot hetzelfde handelsplatform als online. Daarop kun je gelijk jouw beleggingen op het gebied van indices inzien en beheren. Wil je extra kopen dan is dat dus mogelijk en ook eventueel verkopen is geen enkel probleem. Vanaf je account kun je immers altijd op een eenvoudige manier je saldo beheren. Ook als je na de verkoop van je beleggingen je winsten op zou willen nemen naar een reguliere bankrekening.